maanantai 9. tammikuuta 2023

Lihasmuisti

 9.1.2023

Hiiren vasen nappi alkoi änkyröida vastaan. Ehkä joka viidennellätoista kerralla se ei tunnista klikkausta. Ennen hiiren vaihtamista kokeilin, josko asetuksista muutettava nappien järjestys toisi avun tilanteeseen. Ja toihan se. Satunnaisesti vastaan pistävästä kakkosnapista ei ole ongelmaksi saakka.

Lihasmuisti kehittyi yllättävän nopeasti. Virheklikkaukset katosivat nopeasti. Nyt oikeanpuoleinen nappi tuntuu luontevalta ykkösnapilta.

Toinen oli kokemukseni, kun opettelin venäläistä näppäimistöä, jossa vain yksi kirjain on sama kuin suomalaisessa. Meni kauan aikaa ennen kuin opin hallitsemaan sekä suomalaisen että venäläisen kymmensormijärjestelmän.

Opinpahan kuitenkin. Valitettavan monet eivät osaa edes suomalaista. Kannattaisi opetella. Minä opin yläkoulussa, kun minut ohjattiin, suorastaan pakotettiin, konekirjoitusryhmään, koska muiden valinnaisaineiden ryhmät olivat täynnä.

Olen kiittänyt sattumaa jälkeenpäin. Kymmensormijärjestelmän taito on nykymaailmassa tärkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Johtaako mielipiteenvapaus syrjintään?

1.6.2023 Olen tavannut kannattaa voimakkaasti laajaa mielipiteenvapautta. Olen uskonut dialogiin, siihen, että kun erilaiset ihmiset keskust...