torstai 5. tammikuuta 2023

Me vaikutetut, me vaikuttajat

5.1.2023

Laura Hallamaa kirjoittaa kolumnissaan, kuinka meistä on tullut somekäytöksessämme poliittisia rajanvetäjiä, sosiaalisen identiteetin julistajia. Samaan aikaan kun julistamme itseämme, julistamme ryhmää, johon jotkut tahtovat liittyä ja jota jotkut tahtovat halveksua.

Internetin oli määrä vapauttaa ihminen itsenäiseksi, mutta toisin kävi. Vapauden sijaan meitä on alkanut määrittää kuulumisen ja viestimisen pakko. Valitsemme yhteisömme puhuaksemme valinnalla itsestämme. 

Tämä viestintätapa on raskas, koska se liittyy identiteettiin, ihmisen olemuksellisuuteen. Itsellään viestijä on herkkä haavoittumaan, koska hän ei viesti ajatuksillaan vaan persoonallisuudellaan. Siksi hänestä tulee yliherkkä.

Tämä yliherkkyys on kielteisen ja leimaavan someryöhnäämisen perusvoima. Vähän joka toinen on valmis joko puolustautumaan tai hyökkäämään. Vain harvat kokevat olevansa turvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Johtaako mielipiteenvapaus syrjintään?

1.6.2023 Olen tavannut kannattaa voimakkaasti laajaa mielipiteenvapautta. Olen uskonut dialogiin, siihen, että kun erilaiset ihmiset keskust...