perjantai 6. tammikuuta 2023

Viholliskuvia luotaessa katoaa ihminen

6.1.2023

Venäjän historian dosentti ja yliopistonlehtori Kati Parppei kertoo Hesarissa, millaisia viholliskuvia Venäjän käymään sotaan liittyen eri leireissä on luotu. Viholliskuvan äärimmäisin muoto on ihmisyyden hävittäminen.

Tämä menee minulta yli ymmärryksen. Silloinkin, kun on kiistatonta, että joku tekee äärimmäistä pahaa (tässä tapauksessa Venäjä), pahaan johtaneita vaikutteita täytyy pystyä analysoimaan ja selvittämään, eikä pahaa saa yleistää siitä osattomiin tai ihmisiin, joilla ei henkisessä todellisuudessaan ole valinnan mahdollisuutta. 

Kun pahaa vastaan hyökätään pahalla ja kielletään järki ja heittäydytään tunteiden varaan, ollaan kierteessä, jossa paha ruokkii pahaa. Tällöin pahalle annetaan valta.

Pahat teot täytyy pyrkiä estämään kaikin keinoin, mutta pahan normalisointi osaksi asenteita on ihmisyyden vastaista, eikä siitä pitkällä aikavälillä seuraa kenellekään mitään hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Johtaako mielipiteenvapaus syrjintään?

1.6.2023 Olen tavannut kannattaa voimakkaasti laajaa mielipiteenvapautta. Olen uskonut dialogiin, siihen, että kun erilaiset ihmiset keskust...