sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Ärsykepommitusriippuvuus demokratian uhkana

 12.2.2023

Jaakko Lyytinen kirjoittaa Hesarissa ärsykepommitusriippuvuudesta ja keskittymiskyvyn romahtamisesta. Ongelma on jättimäinen ja uhkaa jopa demokratian perusteita, koska yhä harvempi jaksaa kuunnella syvempiä poliittisia analyysejä, saati uhrata niihin vaivaa. Siksi puolueet ovat siirtyneet tunneviestintään, joka yhtäältä keksii ongelmia, joita ei oikeasti ole, ja toisaalta tarjoaa aivan liian yksinkertaisia ratkaisuja ongelmiin, jotka ovat.

Nykyihmisen perusriippuvuudet ovat netti- ja ärsykeriippuvuus, sokeririippuvuus, rasvariippuvuus ja varsin monilla myös alkoholiriippuvuus, joka vaivaa, vaikka elämän peruspalikat olisivatkin kunnossa.

Yleisin riippuvuuksista on ärsykeriippuvuus. Aikuisetkaan eivät enää pysty katsomaan kokonaista elokuvaa vilkaisematta välillä kännykkää.

Riippuvuuksista on tullut niin yleisiä, ettei niitä enää nimetä riippuvuuksiksi. Kun koko kansa on sairas, on helpointa unohtaa sairaus ja jatkaa turmion tiellä. Vähitellen järjen korvaa tunne. Sen jälkeen ihmisiä onkin helppo viedä. Pelottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Johtaako mielipiteenvapaus syrjintään?

1.6.2023 Olen tavannut kannattaa voimakkaasti laajaa mielipiteenvapautta. Olen uskonut dialogiin, siihen, että kun erilaiset ihmiset keskust...