maanantai 6. helmikuuta 2023

Foorumien kuolema on keljunlaista

6.2.2023

Olin netissä aktiivisimmillani, kun foorumit olivat voimissaan. On harmi, että niiden suosio on romahtanut, koska vastavuoroiseen jäsenneltyyn keskusteluun ne ovat ylivoimaisia mihin tahansa muuhun alustaan verrattuna.

Kun keskustelun uusin viesti sujahtaa aina viestiketjun loppuun ja sen alussa näkyy lainaus, joka kertoo, mihin viestiin viitataan, keskustelu on sujuvaa ja helppo jäsentää. Lisäksi foorumit mahdollistavat tekstin sujuvan muotoilun ja jäsentämisen. 

Facebook, Reddit ja vastaavat ovat keskusteluun surkeaakin surkeampia, koska viestit sujahtavat ties mihin väleihin ja näkyvät miten näkyvät. Reddit kaiken lisäksi piilottaa epäsuositut viestit, mikä on omiaan hävittämään moniäänisyyden. Täysin asialliset ja perustellutkin viestit saattavat häipyä näkymättömiin.

Onneksi foorumeita on vielä voimissaankin. Ehkä foorumit eivät kokonaan kuole. Parempaakaan alustaa ei keskusteluhaluisille ole kehitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Johtaako mielipiteenvapaus syrjintään?

1.6.2023 Olen tavannut kannattaa voimakkaasti laajaa mielipiteenvapautta. Olen uskonut dialogiin, siihen, että kun erilaiset ihmiset keskust...