tiistai 14. helmikuuta 2023

Voiko ihminen kiihottua väärin?

 14.2.2023

BDSM-baarissa aloitettiin keskustelu siitä, saako kinkybileisiin tulla natsirytkyissä. Ongelman voi ilmaista toisin sanoin kysymällä, saako ihminen Suomen lain puitteissa toimiessaan ilmaista seksuaalisuuttaan. Laki ei natsitunnuksia, esimerkiksi natsilippua, kiellä.

Fetissit ovat ulkopuolisille järjettömiä, monesti myös ällöttäviä. Fetissi voi olla ihmetyksen aihe kokijalleenkin. Seksuaalisuus on usein eläimellistä, poukkoilevaa ja irrationaalista. Sitä ei voi selittää järjellä.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että kiihottuminen jostain asiasta ei tarkoita, että kannattaa asiaa tai hyväksyy sen. Tutkimusten mukaan naisten raiskausfantasiat ovat tavattoman yleisiä, mutta se ei totisesti tarkoita, että naiset tahtoisivat tulla raiskatuiksi. 

Kiihottuminen liittyy usein kielletyn tai pelottavan luomaan jännitteeseen. Ei pidä luulla, että vaarallisesta tai moraalittomasta kiihottuva kannattaisi itse asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Johtaako mielipiteenvapaus syrjintään?

1.6.2023 Olen tavannut kannattaa voimakkaasti laajaa mielipiteenvapautta. Olen uskonut dialogiin, siihen, että kun erilaiset ihmiset keskust...