keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Tätä asiaa et uskalla kohdata

8.3.2023

Pahoittelen klikkiotsikkoa, mutta pitäähän sellainenkin tällaiseen joutavanpäiväiseen blogiin mahduttaa.  

Nykyihminen viettää netissä niin valtavia aikoja, ettei uskalla itse kohdata lukua. Joukossa on poikkeuksia ja kiireisissä elämänvaiheissa kuten pikkulapsiarjessa netin käyttö vähenee, mutta silti keskiarvo on hirvittävän suuri. Arvaan, että monella keskiarvo on vähintään kolme tuntia päivässä. Siitä vain pienen pieni osa on oppimiseen tai sivistymiseen tähtäävää keskittymistä vaativaa toimintaa.

Nuorilta jää psykologin mukaan puuttumaan keskeisiä taitoja nykyajan älypuhelintodellisuudessa. Aikuisilta hankitut taidot taas rapistuvat.

Kolme tuntia nettiä päivässä tekee 1095 tuntia vuodessa. Kuinka paljon oppisi esimerkiksi vierasta kieltä samassa ajassa?

Nykyään on muotia olla touhukas ja kiireinen. Kun on niin paljon sitä ja niin paljon tätä, niin ei ehdi tuotakaan. Eniten on vapaa-ajalla kuitenkin sitä nettiä. Jos sen selaamisesta luopuu, ehtii monenlaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Johtaako mielipiteenvapaus syrjintään?

1.6.2023 Olen tavannut kannattaa voimakkaasti laajaa mielipiteenvapautta. Olen uskonut dialogiin, siihen, että kun erilaiset ihmiset keskust...