sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Yksinäisen vappu

30.4.2023

Yksinäiselle ihmiselle kaikki juhlapäivät ovat päiviä muiden joukossa. Voisin tietenkin juhlistaa itsekseni, mutta en osaa. Munkkeja ajattelin aikaisemmin paistavani, mutta siitä tulee sen verran käryä, että päätin antaa olla. 

Hatara juhlan tuntu on silti läsnä, koska tiedän monien muiden juhlivan. Tietoisuus juhlapäivästä on yltänyt minunkin mieleeni.

Nuorempana yksinäisyys teki kipeää, mutta nykyään se menee siinä sivussa. Joskus tulee kuitenkin mietittyä, mitäköhän perustavanlaatuista vikaa minussa on, koska elämääni ei kuulu ihmisiä.

En usko yksinäisyyteni liittyvän epäystävällisyyteen tai vastaavaan. Ehkä vain olen tylsä. Ei minusta taida olla kenellekään oikein iloa, kun kovin epäsosiaalinenkin olen. Eikä sekään tietenkään remuamisjuhlina auta, etten käytä alkoholia.

Onneksi elämää voi elää näinkin. Siinähän se kuluu, kunnes kuolema korjaa. Sama kaari kaikilla, ystävien kanssa tai ilman ystäviä.

2 kommenttia:

  1. Ajat on perseestä. Moni näkee kanssaihmisen pelkkänä hyötykäyttönä. Silloin on vaikea päästä sisään porukoihin. Aito solidaarisuus onkin sitten jo vähän vaativampi laji. Toivon sulle hyvää vappua sinne :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos toivotuksesta. Mukavaa päivää!

    VastaaPoista

Johtaako mielipiteenvapaus syrjintään?

1.6.2023 Olen tavannut kannattaa voimakkaasti laajaa mielipiteenvapautta. Olen uskonut dialogiin, siihen, että kun erilaiset ihmiset keskust...