perjantai 5. toukokuuta 2023

Kannabiksen vastustaminen ei ole perusteetonta

5.5.2023

Kannatan kannabiksen dekriminalisointia, koska aine itsessään on useimmille kohtuudessa ja vain silloin tällöin käytettynä harmiton verrattuna esimerkiksi alkoholiin. En myöskään näe syytä, miksi minkään aineen käyttäjää pitäisi kohdella rikollisena. Käyttäjät kuuluvat terveydenhuollon piiriin.

Samaan aikaan en kuitenkaan lainkaan usko, etteikö yleinen päihdemyönteisyys toimisi porttina kovempiin aineisiin. Jotkut juovat vain viinaa, jotkut käyttävät vain kannabista, jotkut käyttävät alkoholia ja kannabista, mutta näiden lisäksi on ihmisiä, jotka käyttävät laajasti huumaavia aineita.

Mitä päihdemyönteisempi on kulttuuri ja mitä enemmän erilaisia aineita käyttäjien piireissä liikkuu, sitä laajemmalle ne leviävät. USAssa huumekuolemien määrä on rajussa nousussa. Siihen on esitetty erilaisia selityksiä, mutta lienee perusteltua olettaa, että yksi osaselitys on hyväksyvän päihdekulttuurin mahdollistama aineiden saaminen. Kaikilla homma ei jää kannabikseen. 

Ihminen nyt ei vain minkään mielihyvää ja todellisuuspakoa tuottavan aineen äärellä pysty rationaalisuuteen. Tämä koskee myös rasvaa ja sokeria. Kun kannabiskauppias tai kannabisporukka tarjoaa kovempia aineita, niin joku siihen tarjoukseen aina tarttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Johtaako mielipiteenvapaus syrjintään?

1.6.2023 Olen tavannut kannattaa voimakkaasti laajaa mielipiteenvapautta. Olen uskonut dialogiin, siihen, että kun erilaiset ihmiset keskust...